Dagen då Varg kom

Det var den 29/6 då de började, vi hade varit nere och badat och haft skoj i gådeborg med familjen sthärnlöf. Jag badade och njöt faktiskt massa av dagen trots att man var på övertid. På vägen hem började ja få små ont i ryggen som kom och gick men sket i det och njöt av dagen. Plockade bär på vägen got med blåbär liksom. Väl hemma har de onda inte gått över men de gör inte ont ont bara ont liksom. De åker hem och vi äter lite försenad kvällsfika middag.
Vid kl 8 ca funderar ja på om de kanske är dax och pratar även med gubben om att ja har ont som kommer med ca 10 mins mellan rum inte jätte ont men de liksom försvinner inte häller. Så vi ringer svärmor och kommer överens om att de ska ta barnen så får vi se hur de blir. klockan e 21 och ja ser på förlossningskliniken och äter skorpor, fast nu måste ja stå när de gör ont för de drar så i rygen. Messar syrran och säger att ja tror har värkar så hon får sjuksriva sig från jobbet hehehe. pratar med förlossningen men eftersom ja e osäker och rädd att de inte ska vara värkar kommer vi överens om att ja ska återkomma men att de vet hur de ligger till och ja har liksom en plats.
De går en h och nu vill inte gube vara hemma mer så ringer fl och säger att vi vill komma in. Svärfar kommer och vi åker in. är inne kl 22:30.
Men nu gör de faktiskt ont måste andas och fokusera men de kommer med 10 min så de e lungt. Väl där får vi göra kurva och sen kommer syrran.
Det gör ont när de kommer en värk men inte jätte ont och med andning och att stå och vaga hjälper. Vid 23:18 undersöker hon mig och till min stora besvikelse e ja bara öppen 3 cm va fan liksom. Men eftersom ja e omföderska och vi inte har bil får vi stanna 2 h till. Händer inte mycket pratar mellan värkarna som fortfarande kommer 10 min mellan och inte gör så ont att man inte klarar de liksom. Men inte så pass att man kan vila direkt för så fort man slappnar av helt har de gått 10 min och en ny kommer.
Vid 3:15  unersöker hon mig igen och de har hänt liiite men inte mycket, men e nu så pass öppen att ja skrivs in woho. Vi pratar om att ta hål på hinorna för de har ja gjort med Loke och Ronja och sen gick de fort. Så det gör vi då, men som med Ronja kommer inget vatten när hon tagit hål. De kommer efter en stund hehe.

Men nu fryser ja som bara den, även gubben och syrran fryser. Tur man hade med sin tjock tröja. Det går två h sen undersöker hon mig igen men NEJ inget har hänt, ja blir så besviken att ja säger nä nu åker ja hem ungen får väl stanna där. Men hon skrattar och säger nej nu har ja tagit hål nu måste du stanna.
Hon frågar om ja vill ta en duscha och eftersom ja fryser massa säger jag JA. Syrran värmer upp rummet sen får man kliva in och bli varm. Pratar lite med guben och syrran men efter 5-10 min känner ja hur värkaran ändras och ja blir mer okontakt bar , jag är mer i mitt huvud. Värkarna kommer med max 5 min mellan och ja står lutad mot dusch dörren när en värk kommer och andas. Blir skit arg på dörren som inte gör som ja vill så gubben får stå och hålla emot så den står still. Sen byter de av så syrran gör de. syrran värvar mig även med iskallt vatten.  Efter en stund känner ja nej nu kommer nog bebis snart, Säger till gubben leta upp henne han kommer nu.
Syrran hjälper mig till sängen och där möts jag av uskan. Men precis vid sängen kommer första krystvärken och uskan säger det e lungt krysta du så utan direkt vilja krystar jag, Men när den e slut och en bra bit av huvudet e ute säger ja nej ja vill ligga i sängen så ja hoppar smidigt ( nästan) upp i sängen och där kommer nästa värk, huvudet är nästan ute när värken är slut och de gör ont så ja skriker ja kommer dö haha klasiker. Men bm får mig fokuserad så vid nästa värk ploppar han ut. Kl e då 0536 ut kom en helt perfekt men liten bebis Lyckan var så total. Han vägde 3070 och va 49 lång så liten. Moderkakan kommer 15 min efter.

Vi ligger där och är helt i bebis himlen får in brickan och gråter en skvätt. Syrran åker sen hem och vi e kvar för att få åka till bb, men bebis e för kall så vi får ligga där ända till 10 innan han har en ok temp. Men på bb kollade de han för att vara på säkra sidan. Sen fick vi bebsök av tre stolta syskon.


Så gick de till när våran nyaste prins kom. Han ville göra de på sitt sätt ha hehe.
Tog ett tag inan han fick ett namn men n är alla namn klara det blev en Varg Hugin världens finaste oxå :-D




Idag fyller även min stora prins 8 år tänk för 8 å sen låg man på bb men en liten skit på bröstet. det e faktiskt 4 v idag sen värkarna började tihi