Fredag hum

Idag e det fredag härligt, de va meningen att vi skulle till min mamma men nu e planerna på is lillebror mår inge bra och ja vi vill ju inte ha något. Men mamma ska ringa senare och berätta hur han mår. Kan bero på att de va ute hela dagen i går i ös regnet och hade sån där ute dag. Vi får se helt enkelt.

I onsdags va ja barnledig med min bella. Vi va inne i stan gick runt snackade skit kollade kläder och saker samt käkade och fikade. Så skönt att vara själv men ja måste vara ärlig ja sakande min skrutta massa. Speciellt när man e inne i stan och ser alla andra som e föräldralediga.

Nu går Ronja runt och säger hej hej till mig och Loke hela tiden. Han uppskattar de inte lika mycket som ja tror ja hehehe.

I går regnade det ju så då passade ja på att pröva regnkläderna på Ronja. Alltså killarnas gamla, förstora för visso men de gick skit bra hon va så nöjd i vatten pölen.


Nej nu ska ja fixa lite medans det e lungt hehehe.


Ronja vet av tutte e föresten hehe säger man var e tutten peckar hon på min tutte och as skrattar. Min tuttefia det.

från blåbärspaj till tacofest

Sitter här med en ronja vid tutten hehehe. Hon e min tuttlisa hon.

Igår hade vi fin besök. Då kom titti och bogge (Stefan) över med deras söta barn. Vi käkade lunch, ugnspannkakor med egengjord (svärmor gjord) blåbärsylt (dock egen plockade), Blev många runt bordet då vi tillsamans blev 10 pers. Till efterrätt blev det blåbärspaj självklart egenplockade och gjord. Sen va det fullt öss medvetslös typ. Barnen lekte jätet fint alla 6, inte illa åldrarna sträcker sig från 6-1 så de va inte illa pinkat. Va dock lite stelt till en början men sen så.

Sen skulle gubben till firmafest men vi bestämde att de blir tacofest hos oss i stället. Så ner och köpa saker till tacos och sen laga. Mycket got och trevligt även om de va trångt vid bordet. Men finns det hjärte rum finns de stjärte rum. 

Sen lekte barnen massa mer och hade mega kul. Kläde ut sig och allt. Sen drog de hem vid 20. Barnen va lagom trötta och Leo kunde inte sluta prata om deras äldsta dotter som e 1 år yngre än honom så söt heheheh.


 


jag e hes

Idag e ja hes. De kom igår när vi va hos ida och calle, dara så där poff hes skit konstigt.
Men vi hade jätte kul, Loke va först reserverad ville inte men efter ett tag värmde han sig och kom in, då träffade han vidar som e typ ett halv år yngre och de hade jätte kul i hopp. Deras andra son svante sa att ronja va hans lillebror heheh de va lite roligt. Han kom fram till mig och sa att de där e min lillebror så söt.

Leo hade oxå kul dock hade han önskat att de fans en större kille eller tjej där att leka med men men han spelade musik och lekte så.

Innan vi drog va ja på interjuv för ett servis bonde i kista. De känndes himla bra men ja tror ändå inte att ja får det. Men man kan ju hoppas skulle vara skit kul, det e med dementa det jag vill jobba med.


Nej nu får man ta och göra sig i ordning idag får vi besök av titti och bogge med barn. Kan ju itne ha mina spandex byxor då  hehehehe


fredag is the dag

Jag och bloggen e inte så bra känner ja, men vi kämpar på.

I onsdags va ja och Ronja på öf trevligt som vanligt. Ronja rörde och ja fick prata lite. Gubben va hemma för frysen hade pajat så han tog hand om allt sånt jag bara orkade inte.

i går va leo på fotboll, han e la duktig va målvakt och släpte va ja kunde se inte in ett enda mål. Sista träningen för knateskola nästa vecka sen blir de riktigt fotboll, om han vill fortsätta men de tror ja nog.


Idag står de många saker på dagårdningen typ. Först va det skola för leo som vanligt. Sen ska ja på jobb interjuv för ett servis hus i kista spännande som fan. E skit nervös för jag har ju itne gåt på någon interjuv innan. Sen e ja lite krasslig oxå så man känner sig ju inte 100 men men, jag ska ge mitt bästa och sen får vi se.

Efter det blir det hämtning av Leo och sen sak vi till Ida och Calle och deras barn oh kolla på deras nya hus. Spännande spännande.

Nej nu ska ja fixa lite och sen dra ner måste till banken först oxå så. ha det göt


lekpalatset

Så va det måndag igen, den började inge bra Leo vill INTE  gå till skolan. men så är det alltid på måndagar men idag va de hemskt Men men han måste ju. Efter de beslutade vi oss för att dra till lekpalatset. Vi missade dock bussen så vi fick halva vägen sen tog vi bussen sista biten.

När vi kom dit va vi helt själva där, så Loke och Ronja kunde röra rör fult. Jag och gubben va inte sämre hehehe.
Lekte massa sen åt vi och sen mer lek. Sen va vi trötta så vi drog hem. Nu leker ronja och loke leker halvt och ser halvt på tv. Han e helt slut. Ronja sov på bussen hem så hon e pigg.


Men nu ska gubben och Loke till lekpalatset varje måndag har de bestämt. Synd att leo e i skolan men han får kanske ta ledigt någon dag.

plockade massa äpplen på vägen oxå så nu sak ja antingen göra äppelmos eller äppelpaj hum tål att tänkas på.

söndag

Så va det söndag denna helg gick fort men ja vi har ju idag oxå. Idag ska ja se till att vi drar ut och cyklar. Vi gjorde de inte igår. Vi gick ner och handlade lördagsgodis istället.

Nu kollar killara på bumbibjörnana som en liten paus ia llt lego byggande. Mina killar älsakr verkligen sitt lego. Leo gör såna häftiga kreationer. De nyaste han gjorde va en drake den va riktigt cool. Loke han bygger med men han byger mer bilar och sen pimpar han de med såna där lego bitar som e genomskinliga i färg. Ni som har lego förstår. Sen har vi massa kristaller man kan smycka med från lego power miners så de använder han .
 Min loke han e mer för det estetiska än för de att bygga.


Ronja går runt och är en 1 åring. Holl pillar på de, och pillar på de, funderar där och kramar här, så sjukt sött att se.

Nej nu ska ja ta fram lunch så vi kan äta ute.


Livet e bra härligt

Ja idag e allt en sådan dag då man tycker att livet e bra härligt.
Fick sovmorgon av gubben visst en halv timme men annars e ju dagen förstörd så de va skönt vilket fall.
Sen fick gubben sova en stund oxå ja e bra snäll ja. Kläde på barnen och loek drog ut för att leka med sina kompisar på gården.

Två tjejer de e så söta de sitter och leker med hästar och cyklar osv. Så kommer våran granne ut och vi pratar lite så säger hon att de ska på klädbytardagar. J a får panik fan ja som skulle gå och va där först. Leo behöver nya byxor och ja älskar secondhand så.
Säger till gubben ja och ronja dra till klädbytar dagarna hej då. typ han tar killarna och ja hänger på grannen til bytar dagarna. Hittar massa fint två byxor till leo, pyjamas med nightmare before christmas (stavning?) till ronja. mockasiner till ronja, en tröja alla rockig till ronja och sen en dress till ronja, Sen när jag e på väg ut ser jag e stå bräda stå där i ett hörn 30 kr så den åkte ner.
Min loke e så tröt efter dagis att då behövs de när man har en. Kom hem och n njuter ja bara av mina fina barn och gubbe. Killarna leker och ronja myser med mig medans ja skriver. Nyvaken tjej då får man passa på att mysa.


j de va de. nu ska ja försöka få min familj att gå med på att dra ut och cykla. Jag har en ny gammal cykel så nu ska ja  bli fitt hehehe.

kramis

090909

Idag var det öf, Ronja somnade efter att vi lämnat killarna så hon fick sova så tig ja en fika. Sen när hon vakande va det fullt ös eller ja nästan va lite skeptisk va så mycket barn där idag. Men hon hade kul. Sen va de dax för sång samling hon hade skit kul fick runt och dansade och gjorde rörelser så söt. Sen efter mer lek så fick vi till ica handlade soppa (mitt nya beronde) och gick hem. Men hon va så slut efter all lek så hon somnade på vägen hem. Nu Sover hon fortfarande så passar på att skriva, de blir ju inte så ofta annars.

Va till panduro här om dagen så nu kan vi pyssla mer igen hehe. Inne i en gips period igen, så nu har vi massa gipsfigurer hemma. Har även köpt ramar på ikea så nu ska vi göra lite nya hand och fot avtryck i gips. blir lär de ju inte bli för ja ja e då inte bra på att ladda in i datorn hahaha.


Loke har även fått besked om hans ärr 6900. De känns ju bra för de "bara" två små ärr men de syns så mycket tycker vi. Men vill han ha behandling för de i framtiden räcker ju inte pengarna för det. SÅ vi funderar på att överklaga men ja vet inte. Syrran kanske sak ringa en plastikkirurg hon känner och höra om de kan kolla och se va de tror om vad som kan hända med de. Vi får se.


Nej nu ska ja nog ringa lite samtal eller något


Tok Ronja

 

Ronja e bra rolig. Hon har fått ett halsband av Loke som han gjort själv till henne. Och den är med olika pärlor och former osv den e jätte fin. Men så fort hon ser den ska hon ha på sig den och de e från morgonen tills de e nattisdax. Det e roligt att se. Försöker man ta av henne den blir hon arg. Hon e så söt när hon går runt med det. Vet inte va hon tänker men den ska vara på. Killarna när de va så små ville INTE ,med betoning på INTE, Fick liksom inte att h på allt åkte av. Men Ronja hon har den på sig. Dock bara den kanske hon vet att den e från loke. Han har ju likadan på sig så kanske därför?

Många frågor de rör sig om när man har en 1åring. V a tänker hon på IGENTLIGEN?

Ronja med sitt älskade halsband



och mammas telefon har hon "lånat"