5 månader

Idag e min sessa 5 månader va de så länge sen hon kom? Tydligen, känns som igår fast ändå som att hon varit här hela tiden. Hon e så stor nu oxå nästan svårt att kalla henne bebis ibland. Hon vill ju gärna inte va de hehehe. Tar sig runt lite gran och sitter så fint själv.Dax att köpa grindar kanske hehehe.

nej nu ska ja umgås med mamma som e på besök sen sak vi alla till svärmor och käka tacos och fira mig och gubben a de göt

herre min skapre

Ja va ska man säga bloggandet blir lidande som 3 barns mor och studerande. Men nu e uppgifterna inskickade så de e skönt. Käner mig skit nöjd men samhället hajade mer än ja trode och lärde mig massa. svenskan däremot den av så tråkig och helt onödig att den gjorde ja halv hjärtat. Men kollade på nästa veckas uppgifter de ser skoj så ska göra de i kväll tror ja

I går fyle min dalin år ( jag vet darling stavas darling inte dalin)(vi kallar varandra dalin) så nu känner han sig gammal 27 år. hehe skönt att ha han som e äldre än mig när man känner sig gammal.
Vi åkte iallafall in till stan killarna och gubben gick på bio och så historian om desperado`? ja något sånt den av bra tydligen och ja och R gick runt och shoppade på hms mega rea hahaha ja fyndade massa. Hittade strumpbyxor till Loke för halva halva priset. fick ett par byxor till R och sprumpbyxor till L och 4 halsband för 39  kr. Helt i min smak.
Sen när de var klara gick vi och käkade på pizza hut va smarigt men inte lika bra som våran pizza hut i barkarby!!!!
gubben hanlade oxå godis till kilarna så de fick de fter maten. godis ffären på hötorget e så va säger man smarig? så mycket got och de luktar så got.
Vi strosade vidare ner till blue fox sen för att hndal en tröja till Ronja ska man på rock kryssning så måste man ju vara extra snygg eller hur?
 
blue fox -- länk

måste ju visa att hon e papps tjej eller devil hehehe. funderar på om hon kan ha en rosa rutig kjol till eller svarta byxor ja e får vi se.  hur som vi köpte den sen hittade vi inge mer som vi kände för. Loke ville ah en väska med jack från a nigth mare på men va lite för dyr för de. kasnke som födelsedag precent vem vet. Sen åkte vi hem Ronja bajsade ner sig på tåget overol och allt men de va en härlig dag ändå.



Kan medela att Ronja börjar bli riktigt duktig på babysimet oxå men hon dricker skit mycket matten. När man håller henne i ett av grepen liger hon och lapar i sig vatten. Skitt sött men hon kräks vatten sen men ja va ska man göra.

Ronja sitter solomio nu oxå skit dukitg skrupp blird blir de nrä ja orkar ladda in från kameran hahaha

Bilder

Här kommer lite bilder på the barn


Våran glada tjej

Ronjas snygga tumstil

Med lite överbliven tapet kan man ta roligt

Leo och Ronja leker lite

Så va man äldre igen

Hipp hipp hura för Bea idag, nu e man 24 huva de kändes må ja säga imorse. Men fick sovmorgon av älskling. Inte för att ja kunde sova Ronja hade väckt mig och e hon vaken e ja vaken typ hehehe.
Fick de ja ville ha i födelsedags present en mega bamse kram av barnen och en av gubben. Fick lite andra saker oxå men de va de ja ville ha av kilalrna riktiga stor gosiga bamsekramar. Ja sa det till dom i går och dom mindes hehehe.

Min mamma v här idag så vi alla fick på resturang idag för att fira mig got got. Sen köpte vi glass och käkade hemma oxå smarigt. Skönt med lite lugn och ro från igår.
Ronjas dop va ju allt annat än lyckat hahahaha.
Dagen började men att tanten som hade nyckel till lokalen vi bokade hade sagt fel till mig att de va 800 inte 500 ja skaulle ha med mig. Så fick åka ner och hämta mer pengar.
Tur mamma va här och hade bil, va redan på ett pressat shema som de va så.
Men vi fixade allt och va på rätt sida av klockan med dukningen osv.
Då kommer nästa bomb min syrra och calle (Ronjas gudfar) e försenade JAAAA jpppi vi som skulle åka med dom.
Så nu va vi emot klockan igen. Men svärmor e där så vi ska åka med dom men dom åker första turen med bilen så ja Offer och Ronja får stå och vännta.
Gissa om mina nerver va ja borta. Tio min innan de e dax att gå åker vi de tar ca 10 min att åka till kyrkan från oss. Men så e de väll när man inte har bil man får vara glad och tacksam ändå typ.
Aja min mamma skulle följa bilen vi åkte i men hennes bil kunde bara köra 80 så hon kom bort och åkte fel.
Så ja får försöka förklara vägen medans hon kör. Vilket inte e så himla klokt ja som går vilse på ica liksom. Bella och familj hittar inte häller så offer sitter och gaidar dom samtidigt som vi e mega stressade. Kommer fram iallafall 1 min ca innan klokorna ringer. Typ får slita av Ronja utekläderna och på med klänningen.
 
Sen va de dax att gå ut. Ja höll på att svimma (inte ätigt på hela dagen). Calle han precis komma inan vi gick ut och min mamma kom när vi hade gåt upp. När vi gick upp höllt ja på at görja gråta.
Då orakde inte mian nerver mer visste då inte va mamma va om de ens hade hittat eller nått. Hon hade killarna så ville ju värkligen att de skulle komma. Men när vi vänder oss där frame ser ja dom de va skönt.
Men då började Ronja att GALLLLLLSKRIKA. och så höll hon på tills ja tog henne då av de mer lite ledsen skrik. Men gick henne lite tyst sen.
Så va de dax för vattnet de gick bra tills hon ko tillbax inte till mig uatn svärmor tror ja de va ja sak samma då skrek hon massa igen och så höll hon på tills de va slut typ då drog ja fram tutten och nödammade medans de andra för ja de va ett till barn dom döptes.
Medans de fotatde vid den där dopfunten så nödammade ja och då vart hon glad vid kortet om ja höll i henne typ. Aja så av de slut så åkte vi till lokalen allt gick bra vi åt och ahde trevligt men så skulel vi öppna paket så ramlar Loke från soffan och slåt i huvet hårt. Så nr han sitter hos mormor kräks han.
Så ja fick ta honom hela kvällen för han skrek och ahde ont. När alla paket va öppnade gick vi hem tog de lungt och åkte och hadlade pizza. Mamma hjlpte till att städa och ja tog loke.
Pratade med sjukvårdrådgivningen och de sa att de va ingen större vara han fick sova och de gjorde inget om han av trött. men skule peta på han 1 gång i halvtimen och se om han reagerade och de gjorde han man gick ju ta i mer än bara att peta men han reagerade.

Men idag va han norml bara lite tröt men ja de e väll att vänta efter en sådan dag. 


ja de va de de. Ska väll slänga in en bild oxå en där man kan tro tt de gick jätte bra hahahaha









Kan man se min Glädje att de e över ? hahahahah nej ser mest likblek ut och överstressad men den bjuder ja på typ enda bilden där Ronja ser bra ut 

Imorgon så

Imorgon ska Ronja döpas. Skönt att få de gjort liksom. Ska bli kul oxå få alla vänner och bekanta och familj så klart att få komma och hälsa Ronja välkomna.
Fixade med kläder osv idag hämskt då ja hatar att shoppa till mig, men lyckades hita en klänning hör och häpna och ett par klakskor så i morgons ska ja va fin. Hittade dock inte mian leggings så kasnke måste panik handla imorgon hopaps inte.
vet inte va mer ja ska skriva ... då aksnek det är bäst att sluta ..................................

liket bea

Ja data tiden /egentid och blogg blir på hyllan nu. Tiden går mest till skolan och Ronnis och killarna. Men på måndag kommer de gå mer på dagis så ja hinner plugga mer på dagen och slipper sitta på kvälls/natte tid. Ja ja e sjukt tröt, gubben sa att ja såg ut som ett liv igår härligt härligt. men de e lite så ja känner mig bara göra massa annnat än att tänka en stund på mig själv men de ska bli ändring på. Nu när ja slipper plugga när de finnes tid kan ja plugg på dagarna när r sover eller underhåller sig själv. Känns skönt

Ronja och ja började på babysim i onsdags, mmm ja vet mer stress för mig men onsdagar e Ronjas dag som vi ska hitte på saker på. Jätte fint sim. Dock kännde ja mig ung/gammal. Va typ första barnet för alla där och ja va yngt hehehe om de bara visste att ja har 3 barn hehehe. Ronja tykte de va roligt men behövde en tutt paus så fick amma i vattnet men men gjort de förr med loke så e van hahaha. Lite roligt att i just Ronjas grup va de bara tjejer asså bebisar i de andra grpperna va de mer blandat hehee.


Nej nu sak ja fixa lite (alltid e det något man måste fixa hehehe) svärmor kommer vid 17 och då ska vi köpa de sista till dopet känns skönt snart e det ur världen.


Ronja kommer nog bli en tummsugare förästen suger på tummen hela tiden typ . de e så sjukt sött måste försöka lägga in en bild så ni får se hur sjukt sött de e.

sumering av mycket

Kalaset va supper trevligt. En liten men tapper skara som va där. Kul att ses va för länge sen. tiden går fort eller så växer barn fort när man inte ses på några månader. Bella har stora barn nu ju hehehe, Jollis e ju värsta stora tjejen ingen bäsis mer. Träffade knasiga sofie där oxå med hennes stora barn dom har oxå växt så de ja e otroligt. Hennes mini va ju en så söt mini bebis för inte alls länge sen, nu va han en sååååå söt liten 1 åring som gick runt eller ja 1,5 e han väll mer. Kul kul kul va de kul att få träffa belas nya karl oxå en stor förbättring hehehe ;P

Igår fick Ronja även sin första smakis. Hon har varit så intreserad och värkar inte rikigt mätt så nu pallar ja inte mer på natten så vi börjar med gröt. Gick åt h vete för hon typ kräktes (finger i halsen kräkning) men ja de e väll ovant. Idag va inge bättre häller kräkning varning men vi får kämpa på ett tag till innan vi ger oss och väntar. Vatten tar hon i vanligt glas och älsakr så alltid nåot.

Idag hade vi även dopsamtal. Gick bra hon ska dck dela dopet med en annan baby men men de ska nog gå bra gjorde samma med leo. Käns bra vilket fall nu e bolen mer rullad och ska bli sknt at ah de gjort.

Hehehe fick ett litet medelande i inboxen att Ronnis har fått babysim plats så skönt så på onsdag ska vi plaska som bara den


nej nu får de vara nog dax att sova eller kasnek kolla facebook???

tlöt så tlöt

Skolan tar mycket tid fast dne inte börjat. Att fixa allt inför tar såda tid och handledaren e sjuk i huvet och så otrevlig så de inte e sant. Men men inte han ja ska sen han e bara handledare.

Imorgon e det kalas hos familjen sommer ska bli kul vänntat så länge hehehe. Båda hennes barn ska firas roligt roligt. Länge sen man såg dom tyvär. på söndag e det dopsamtal känns bra nu e faddrarna klara blir min mamma och gubbens mamma. Skulle vilja ha en till men tror man bara får ha två så. Skit samma vi har valt två så de får bli bra.

Vet inte va ja sak skriva har ingen lust eller ork att skriv va som hänt helt slut i huvet efter en dag med tvättstugan och alla barnen hemma. Dom har dock varit så duktiga. Loke hjälpte till massa han e så duktig han kommer göra en tjej eller kille glad i framtiden så duktig han e på att städa,tvätta och laga mat hehehe. Leo v duktig han med va hemm själv medans ja va där för han ville värkligen inte följa med så han lekte med lego. Så de va lite iallfall nu ska ja ta upp min söta dotter till sängen och läsa min nya bok som ja måste läsa i svenska kursen. torrdyveln flyger i gryningen eller som ja sa till biblotikarien dyngbaggen hehehehe. Läser även troldom av  gu glömt aja återkommer nog om de sen när ja läst ut den sjukt bra e den.

Ingen mer biff

Idag va vi hos bvc efter att vi lämnat killarna. Gick bra men Ronja e ingen biff mer nu börjar kurvan dala. bde på längd och vikt. Hon vägde 6615 och va 62 lång. Hon e ingen liten tjej men inte våran biff. Ligger lite under "normal" kurva nu, käns jobbigt men ja hon rör sig ju MASSA nu så inte så konstigt. Plus hon har inte riktigt tid att äta allt e ju så spännande. Äter igen sig på natten nu i stället, hon som sovit så bra äter nu 2 gånger i h på natten så jobbigt.  Men bvc sa at de kan vara en fas eller att hon inte har tid att äta på natten. får se ska försöka amma henne i våran säng när ja läser hoppas hon kan äta bättre då. Fick papper om mat oxå får se hur vi gör. Funderar på att börja med gröt ifall hon inte e mer mätt inför natten. aja vi får se ska försöka intensiv amma mer på dagen som bvc sa och se om de hjälper. nästa besök hos bv e med de hämska sprutorna huva.

Killarna e jätte glada att vara tillbax på dagis leo mer än loke men ja. Loke blir inte ledsen vilket fall, tror de bara e för att han varit hemma så länge plus att hans favis fröken e borta i ett helt år för hon har ju fått en bebis hehehe.

Nej nu ska ja försöka lista ut hur det e min handledare menar att ja ska plugga. Och va det e för bok ja ska ha i svenska. Inte lätt de där hehhe.

Hemma igen

Hemma igen elelr ja kom hem i går. Skönt men trist nu börjar värkligheten eller nästan imorgon. Gubben e ledig idag så han och killarna e och badar. Ja sitter och väntar på svar från läraren eller min handledare eller va de e. De e de värsta med distans studier tycker ja att vännnnnnnnta ja e dålig på de e så otålig.
Ronnis sover i sängen helt otroligt hahahaha någon gång ska vara första. Hon e så stor tar sig fram/och bak på golvet inte långt men lite de går framåt (eller bakåt) vilket fall. När vi va hos mamma låg hon på mage och snurrade ett halvt varv och drog sig fram ca 10 cm värsta bruden stark. Men vem vill inte ta sig fram när man ser bröderna och morbror virk leka? hehehe


nej nu ska ja fixa lite te och vännta på läraren/handledare


skola,bajs,kläder, trevligt

Idag va en lite stressig dag må ja säga. Vaknade lite för sent.gubben hemma så han tog barnen eller ja de stora. Så ja och Ronja sov til 9 fyfy vi skulle ju åka vid 9 va tanken. Men men vi åke lite försenad men ja va gör de om 100 år. Kom hem till familjen ida, trevligt som vanligt pratade, fikade ( the galen familj) fick mina kläder sen va de dax att åka hemåt skulle vara i skolan 16. under tiden vi va där bajade ronja 2 gånger huva unge att bajsa. Men men i jakan igen va de dax att gå till skolan va meningen att R skulle sova med de tyckte inte hon alls, så de blev mut tutte hehehe men de gick bra hon lekte lite med sina strumpor och mina papper sen va de slut. Kommer läsa 75% takt känns bra. Känner mig peppad still.

Efter mötet i skolan tog ja en burgare och kikade lite på hm hittade 2 plag ja kollat på men tyckt va för dyra. Nu va de på rean heheh så glad så glad. får försöka ta en bild kanske.


nu e det muthbusters sen sängen imorgon drar vi till mamma.



ps om bästis läser detta så ringer ja dig troligen imorgon bitti eller på söndag har fixat så ja ringer biligare till utomlandet då. ds

play doh o ja

Sitter här tänkte passa på att skriva lite när datorn ändå är i gång. Har precis gjort play doh slem en hälig slemig grön färg. Hade bara jul och grön färg hemma så. Killarna tycker de e jätte roligt specielt när vi gkjort den själv.
Ska göra lite mer deg så ja kan göra en gips avgjutning av Ronjas fot som ja har gjort med killarna förut. har massa gips hemma så varför inte. Känner mig pysslig idag.

Hittade ett recept på fingerfärg ja e sugen på att prova men ingredienserna va lite konstiga får se hur de blir.

tänkte dele med mig av mitt braiga recept på play doh. Bra för bea att spara här med hehehe.


Play doh



5 dl vetemjöl, 3 dl salt, 2 msk alun, 3 msk olja, 5 dl kokande vatten, karamellfärg


1. Blnada ihoop de torra ingredienserna


2. koka upp vatten i en kastrull och tillsätt oljan i vattnet.


3. Tilsätt karamellfärg i det heta vattnet. Mycket färg ger en härlig, stark färg på leran.


4. Häll det färgade vattnet över de torra ingredienserna. Blanda med en slev.


5. Knåda degen smidig och låt den svalna.


Om du vill ha flera färger på degen kan du göra en halv sats och tillsätta önskad färg i vattnet.


Rosa deg - lite röd karamellfärg


Röd deg - mycket röd karamellfärg


Grön deg - lite grön karamellfärg


Orange deg - mycket gul karamellfärg och ett stänk röd karamellfärg


Pepparkaksbrun - kakao istället för karamellfärg


Gul - gurkmeja (el gul karamellfärg)


Slemig grön färg 1 del grön karamelfräg en del gul karamelfräg


För glittrig deg: Tillsätt finkornigt glitter i degen.



passa på att tacka Ida för receptet   *TACK*


på onsdag då jevlar

På ondsag kommer min älskling. Hehehe nja då kommer våran nya diskmaskin. Va ju och kollade på en och slog till 8 lax eller va de heter, men då instlaerar dom den tar med den gammla ja fixar allt, och det e de så värt. Mina händer behöver det. Dom ringde idag de som ska komma med den och sa mellan 13-15 på onsdag så killarna får vara hemma då. Orkar inte stressa med dagis och grejs de ska ändå vara lediga på torsdag då gubben e ledig så lika bra. De kommer ju få gå en del nu när ja ska börja plugga, på torsdag smäller det. E lite spänd känner mig peppad. Ska bli skit kul, fast de e svenska ja ska läsa och samhälle vill göra mitt bästa och ha mvg de vore så coolt. Skulle vara skönt att trycka det i ansiktet på mina gammla svensak lärare som sa att ja va ett hopplöst fall.

Fcik besök av familjen alexandra lite spontant så där. Ruggigt trevligt. Kilalrnade hade jätte roligt mest leo tror ja hehehe han diggar dennis. Han sa sen när de gått mamma kan dom koma i morgon oxå? hehe sötis. Loke va mer skeptisk benjamin ville ju ha Ronja hehehe de va inte poppis alls. Han tyckte att alexandra kunde få en i julkalpp av tomten hehehe min sötis loke han älskar sin ronnis.

tävling

Hittade denna söta tävling och kunde inte motstå att tävla. Vem vill inte vinna den liksom?



Bilden är länken  ; )

middag hos papi

Idag va de middag hos pappi och hans festmö får man ju säga nu. De förlovade sig på ny år så grattis till er. Inte för att han läser detta men ändå för sakens skull!!!

De va hur trevligt som hälst som vanligt. God mat, flygande jakob.
Min farfar och hans fru var oxå där, Syrran och calle oxå. Byte julklappar och hade himla trevligt. Leo och Loke fick provas morfars julklapp oxå wii Leo diaggde de men Loke hajade inte grejen, han e inte så mycket för spel han. Men han fick ett vanligt spel som han blev glad för.
De fick precent kort oxå så i morgon sak vi till Ikea och skaffa saker till deras rum så vi kan fixa de fint.


Måste komma på vem fn som ska få äran att bli Ronjas gudfädrar oxå ingen direkt som ja kan komma på. Eller skulle vilja att mina systrar va det (systar som i bästis och riktiga syster). men tror de inte går.

första inlägget 2009

Sitter här och vänntar på att gubben ska komma hem. Vi ska iväg och kolla/köpa en diskmaskin. Hans polare jobbar tydligen på electrolux home så han visste en bra de har rea på nu. Hoppas den passar oss måste ha en diskmaskin mina händer ser ut att ah flpra inte för jag vet hur de ser ut men ja gissar.

Ronja sover och killaran leker, Lite ledsna för birk åkte hem nyss. Dom älskar värkligen sin morbror. Fast han e mer som en storebro än en morbro. Han e ju bara 3 år äldre än leo.



En gammal bild tripp trapp trull.
Loke inte ens 7 månader leo 2,5år och bik 5,5år