Ronja 9 månader

Idag e skruttan 9 månader typ en grav sen som hon kom ju. Nu e Hon 9 månader en stor tjej men ändå så liten.

Hon ställer sig upp överallt och släpper taget. I england stog hon själv i typ 4 s, Hon säger 5 (6) ord nu.
Mamma pappa titta där lamps och så säger hon nänä men de vet ja inte om det är ett ord eller bara jud men så fort jag säger nej eller aj aj kommer det nänä. eller om hon inte vill kommer det ett nänä.


Har haft lite tid för datan så en liten rapport om england kommer när skolan ligger bakom mig.

Kan bara säga att de va skit nice att få träffa bästis saknar dig redan massa

Några h kvar

Nu e det inte långt kvar. Snart sitter man på planet till solen (?). Ja kommer då lysa som solen att att träffa bästis.
Ska ta och packa det sista sen blir det sängen ska upp med killarna kommer sakna dom massa. Är sällan ifrån mina killarna så de kommer vara konstigt, men de kommer ha kul med pappa så de ska nog då bra.
Nej nu måste ja packa e så tröt . Fixade sista på läxan så de är inskickat så nu kan man ha en mini semester i lugn och ro.


Over and out england here ja kommer

stackars Ronja

Idag va en hämsk dag för Ronja. Min stackats plutt va på golvet medans jag vek kläder. Och helt plötsligt hör ja henne vara ledsen och när ja kommer blöder det av bara den i munen på henne. Får smått panik men ser tanden halvt ute ur mnen så ringer tandläkaren och får en akut tid. De bara blödr och blöder. Vi kommer dit och då ahr hon somnat av uttmattning, Får vännt en stund vilket inte gör något då hon sov. Men så får vi komma in och hon vaknar och e glad hehehe man skulle inte ens tro att hon gjort illa sig. Tandläkaren kollar och känner sig osäker aldrig set en 8 månade med denna tand skada så hon ber en anna läkare komma in och de bestämer att dra ut tanden så hon inte ska svälja den och skada sig. Pluten får lite salva och sen dras den ut. Så nu har ronja bara 3 tänder. Hon va så dukig min tjej nu e hon som vanligt fast det ser hämskt ut där tanden var.

nej nu måste ja plugga och eller se på despret houeswifes hehehe

nässlor och sånt

Idag va en himla trevlig dag. Ja och Loke och Ronja så klart va ner till affären och på vägen upp träffade vi hans kompis så vi eller dom lekte lite i parken. Pratade lite med hennes päron trevligt. Promenanden som skulle tat 1 h allt som allt tog 3,5 h hehehe men men alla tre hade trevligt så va fn. Vi kom hem och lekte ute loke lekte och ronja kollade pinanr och blad medans jag rensade maskrosor. Det e nackdelen men att inte bo i lägenhet all denna rensning av ogräs men åandra sidan så leker barnen ute medans ja gör de så de e okej, bara himla tråkigt. Ska plantera mer smultror där sen tror ja. Eller rabbarbber om ja vet var man köper plantor.


I går plockade vi nässlor (brännnässlor) och gjorde god nässelsoppa. Jag han dock bara provsmaka för Leo åt upp allt. Han skulle få smaka men på något sätt åt han upp allt men ja de betyder ju bara att han gillade den. Skulle plockat mer idag men blev inte så. Vi andra fick äta potatis och purjolök soppa. Va en stor hitt för alla Ronja älskade det käkade en ronja portion. Sen blev det äppelbullkaka som ja gjort mums mums mums. Va lite husmorig igår gjode en köttfärspaj oxå.


Nej nu sak jag fortsätta med mina recentioner.

Just det fick svar på ett prov samhälle fick g mega glad, trode på omprov men nej. Sen ahr jag fått vg på den muntliga delen på svenskan oxå heregud hur fick det till????? Den skriftliga delen fick itne så bra fick nästan g så måste göra lite extra uppgifter sen e det g oxå känns bra.
Har fått vg på 3 inlämningar av 3 på historia det känns skit bra. Sen är det ett jätte kul ämne oxå, hade jag gått i skolan och inte hemma hade det nog gått bättre. Men e nöjd som det är ändå. nej nu ska de plugas


1 vecka kvar

Idag om en vecka ska jag ta mig till arlanda för att åka till england och bästis. Ska bli så kul, längtar som fan.
Veckan har bestått i mycket plugg måste nu skriva redentioner på de böcker ja har läst. En bok e ja inte klar med men de e bara en lite del kvar så för köra ändå. Man ska ju ändå inte avslöja slutet när man skriver om böcker ^^.
Men de e snart klart blir inga toppen grejer då jag e sämst på att skriva om böcker men men klart blir det.

I onsdags va det babysim igen fast nu steg 3. Ronja älskar babysim så det e värt pengen. Detta blir nog dock sista ja får göra med henne då hennes pappa ska ta över efter sommaren. Men hon e la söt min babysimmare. När man ska hoppa från kanten är hon den enda som vägrar och sitter kvar hahaha. Hon vill minsan inte i vattnet ¨på det sättet. Så ja får lyfta i henne. De bästa med babysimet är att simma efter leksaker. Ser hon en leksak så guppar hon med hela kroppen för att ta sig fram (hänger mellan mina armar) Ser så söt ut. Sen om hon träffar en kompis på vägen blir de extra roligt.


Hon har börjat ställa sig upp mot allt oxå, och släppa.Ungen tror att hon är stor. Men balansen har hon inte, drattar på ändan hela tin. Läskigt för stakars mamma. Men så e det väll man sak vara livrädd tills man dör för att man har barn.
Hon säger mamma nu oxå sa det i onsdags men ja vetefan om hon menar mig eller om det betyder att amma. För hon vill ha de när hon säger mamma.

Killarna e söta de med de leker varje dag typ med granarna och då specielt en tjej. Leo går och frågar om hon får komma ut osv det e så roligt att se. De leker så fint oxå. De tycker det e roligare att leka med henne än de större killarna och deras krig lekar de e ja glad för. De brukar leta efter insekter vilket är en stor stor hit här just nu. Hittade en skallbagge larv i går å nu e den i en burk, de ska försöka att få den att bli en skallbage det sak tydligen bli e sådan där skallbagge med horn. Äklig va den vilket fall. Men det e söt för de tycker att de är så intresant. Kanske har en blivande 
Entomolog  här hemma.


Nej nu ska man väll ta och göra lite nytta. Har en döende gubbe här hemma. Han är förskyld men man skulle tro att han va på gränsen till de dödas rike. Lite små jobbigt för när en själv e sjuk ska man fixa de hämta där och lämna där medans han knappt kan ta sig ur sängen. Kanske är det så att män får en annan sorts förskylning som är värre? Fast risken för det är väll bra liten tror snarare att de beror på att de är de svagare könet.



Nej nu ska jag baka scons blev sugen på det. 


Rubrik

Helgen va helt toppen supper bra väder och ja va mer kan man önska sig?
I lördags va vi på snaksen fixade pasta sallad och drog. Vi va inte ensama om den iden precis fick köa i 10 min tror ja för att komma in, kön till grönan va inte en så lång som den till skansen. Men men vi som går mot strömen inte med fick till glasverket inte till djuren. Killarna va impade av hur han gjorde älglar och grejs av glas. Sen tog vi os ner till verkstan och trägrejset. Killarna hade skit kul i 3dje himlen typ massa gammla maskiner som snurrade och lätt. Sen kolalde vi på alla de gammla husen och killarna tyckte de va skit kul. Har man roliga barn som redan är intreserade av historia hahaha. Sen blev det lite food och sen vidare till djuren mindre kul. Där va ju alla människor så vi gav oss snart inge kul alls. Så vi gick längs djurgården och av nu vägen heter tills man kommer till pendeln. Skit najs vid vattnet kilalrna tyckte vi skulle köpa en stor bot och bo där hehe söta de är.


Sen åkte vi hem efter lite glass och mc. Skit skön dag.


Söndagen spenderades bara med att slappa och så hjälpte gubben leos dagisfrölen att flytta. ja loke och ronj va i en pakr och lekte.


Idag besökte leo sin blivande skola han va tydligen så duktig.Hälsade på sina fröknar och sa va han hete osv han va himla stolt. Sen va ja och R på öf. trevligt tyckte hon njä tyckte ja men ja e inget för vuxen dagis.

 Vi trotsade vädret och grillade trots regn elelr ja gubben grillade. Ja lekte me barnen och pratade med granne hehhe.

De va en snabb sumering over and ooouutt

Ronja sa....

Idag satt ronja i sin hokuspokus stol i vardagrsrumet och lampan va tänd. Så kollar hon upp på lampan och pekar och säger ampa. Blev helt paff tänkte de va inte de hon sa men sen kunde hon inte sluta ampa amp ampa och pekade. Frågar man henne var e lampan tittar hon i taket och pekar ampa. Nu blev hon stor min mini.

Sen på dagen sa hon ampa dä. Men de sa hon bara 1 gång så de va nog mer en sådan där lyklig i hoppsättning. Men hon sa dä mycket innan hon somnade. Hon e sjukt mycket fortare på att prata än killarna men ja så har hon ju dom som dragplåster oxå.

I dag klipte ja lite på Leos navelsträng. Vi va i en lekpark en bit från oss, han och loke träffade två killar, bröder tror ja, de lekte jätte fint och så hör ja de prata om att de skulle leka i en dunge en liten bit bort (man ser den från lekparken) Så hör ja leo säga ja måste bara fråga min mamma först. Då kunde ja ju inte säga nej när han visste att man måste fråga. Så han fick följa med och leka med dom. Man kände hur de vred sig i magen när man va tvungen att slätta men han kom efter en stund när de skulle gå hem. Han va stålt som en tupp och ja med. Berönde han så mycket och då sken han ännu mer, Jag har världens finaste barn.

Medans Leo lekte med dom lekte ja med Ronja och Loke vi gungade. Loke va lite ledsen att han itne fick följa med men ja han e för liten enligt mig.

I morgon e älskling ledig undra va vi sak hitta på.....


nattis nattis


1 maj

Idag ska man ta och demonstrera dåra, nja. Förut när ja va ung och dum höll man väll på med sådant. Blev med dagagen till någon demostration och stog där, hajade nada då hajar nada nu skillnaden är väll att vet bättre att att stå där i onödan.

I går av det valborg fick med familjen och farmor och farfar ner till baset och fikade. Men sen började något gudstrams, de hade gjort om pop låtar till jesus låtar, Så vi gick hem. Men innan vi gick hoppade killarna hoppborg och fick varsin ballong av farmor. Leo tog en motorcykel och loke en pony med vinagr och horn. Men hans fick sönder den exploderade, man såg hur ledsen han var men han grät inte. Men då tog farfar med honom så han fick en ny, inte ska de explodera av sig själv, Då blev han så glad så.  trevlig dag fint väder och allt.

Ronja e typ 8 månader nu eller på söndag. Den 31 infaller ju sällan varje månad så hur ska man se på det? får väll räkna på söndag fast även idag ;-).  Hon e så stor nu iallafall, kryper jätte bra och mycket och fort går det hehe. Hon har sin sköna när de ska gå extra fort eller åtsidan. Svårt att förklara hur hon ser ut men söt e det. Hon säger pappa och hon gör sig förstådd massa. det e sjukt va hon e duktig. Vill hon inte skakar hon på huvet och när någon sak gå vinkar hon. Men hon vinkar mycket även fast ingen ska gå men om någon säger hej då börjar hon direkt att vinka.
Hon har även börjat klappa om någon sjunger. Tror det e för att vi gjorde det på babysången. Det e som när man sjunger kalle anka... så tror hon ju att hon ska hoppa från kanten så hon håller andan(babysim).  Ja förvirrar min dotter allt.

Ja hon e allt duktig men lilla tjej som e stor snart e hon 1 år oxå känns hämsk men oxå kul. Snart e hon inte liten längre det e synd men de ska bli kul at se henne växa up och bli en "människa" hon med.


Nej nu ska jag försöka komma på något at göra idag, gubben jobbar och ja e solo får se vad roligheter ja kommer på.



nu e det bara 15 dagar kvar till ja får träffa bästis *glad